Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ομορφιές απο  Δήμο Δροσιάς και την ιστορία του
http://www.drosia.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=48#
http://www.drosia.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=48#
http://www.drosia.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=48#
http://www.drosia.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=29&Itemid=48#


Η ιστορία της ΔροσιάςΕκτύπωσηE-mail
09.01.04

Η Κοινότητα Δροσιάς Αττικής (από 1ης Ιανουαρίου 2007 έγινε Δήμος Δροσιάς Ανατολικής Αττικής) ιδρύθηκε το 1950 με το με ημερομηνία 8 Μαϊου 1950 Β.Δ. που δημοσιεύθηκε στο με αριθ. 113/9-5-50 Φ.Ε.Κ.
 
ImageΗ περιοχή της Δροσιάς είχε κατοικηθεί απο το 1926 απο πρόσφυγες της Μ. Ασίας, κυρίως δε του Πόντου που εγκαταστάθηκαν σ'αυτήν αφού προηγουμένως είχαν γευθεί "την ιδιότητα" του πρόσφυγα σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Διοικητικά η περιοχή υπαγόταν στην Κοινότητα Σταμάτας.

Το όνομα "ΔΡΟΣΙΑ" είναι το τρίτο της περιοχής αυτής. Οπως διηγούνται παλαιοί της κάτοικοι και απο σχετικά βιβλία ενός γεωργικού συνεταιρισμού που είχαν δημιουργήσει οι πρώτοι κάτοικοί της το πρώτο όνομα ήταν "ΡΟΔΟΠΟΛΙΣ" και το δεύτερο "ΡΩΣΣΟΧΩΡΙ".

Μέσα, λοιπόν σ'ένα ωραίο και υγιεινό περιβάλλον ρίχτηκαν κυριολεκτικά οι Δροσιώτες στη δουλειά τόσο για την επιβίωσή τους όσο και για να δημιουργήσουν μια "εστία" Μικρασιατικής γενικότερα (σκέψης και πολιτισμού) νοοτροπίας.
Τοποθεσία - ΧάρτεςΕκτύπωσηE-mail
24.02.08
Τα διοικητικά όρια του δήμου εκτείνονται από το περιαστικό δάσος της Εκάλης μέχρι και τους πρώτους λοφίσκους του Πεντελικού, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων βορειοανατολικά των Αθηνών, 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των διοδίων των Αφιδνών και 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαραθώνα. Η πόλη είναι οικοδομημένη σε υψόμετρο κέντρου 370 μέτρων και η έκτασή της απλώνεται σε 2.201 στρέμματα. Η Πόλη της Δροσιάς απολαμβάνει εξαίρετης ρυμοτομίας που συνίσταται από φαρδείς και ευθείς δρόμους που ακολουθούν τα φυσικά σύνορα των δασών, ενώ η ρεματιά της Εκάλης τη διαχωρίζει από την υπερυψωμένη συνοικία της Ρέας.


 
  
Η περιοχή είναι προσβάσιμη οδικώς από την έξοδο "Εκάλη" της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Με την πόλη της Κηφισιάς συνδέεται μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας που επεκτείνεται ως Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της Νέας Ερυθραίας και Θησέως στο ύψος της Εκάλης. Επιπλέον, καθίσταται προσβάσιμη από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κηφισιάς, από όπου γίνεται και η αφετηρία των τοπικών λεωφορείων. Με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας επικοινωνεί μέσω του Σιδηροδρομικούς Σταθμού του Αγίου Στεφάνου, ενώ από το 2013 κι έπειτα θα εξυπηρετείται από το γειτονικό Σταθμό του Μετρό της Άνοιξης. (Πηγή: Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου