Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

100 κοσμικοί στη λίστα της κόκας


Επί τρεις μήνες ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ κατέγραφε καθημερινά τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα ...



στελέχη της μεγάλης σπείρας ναρκωτικών και στους επιφανείς πελάτες τους, που προμηθεύονταν κοκαΐνη, κάνναβη και ecstasy, κάνοντας πλούσιους τους λαθρεμπόρους.

Επί τρεις μήνες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής παρακολουθούσαν βήμα προς βήμα τις κινήσεις του αρχηγού του κυκλώματος, ο οποίος είχε και τις περισσότερες επαφές με πρόσωπα της «υψηλής κοινωνίας», μέχρι να φτάσουν στην αποκάλυψη των προσώπων που εμπλέκονται στην εντυπωσιακή υπόθεση, η οποία εξελίσσεται σε σκάνδαλο λόγω της ιδιότητας και της αναγνωρισιμότητας πολλών από το πλούσιο πελατολόγιο των διακινητών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί τα ονόματα περίπου 50 ατόμων, κάποια από τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω κάποιων εφημερίδων και κυρίως blogs στο Διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει απαγγελθεί ακόμα κατηγορία σε βάρος τους. Για τον λόγο αυτόν κάποιοι έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις σε βάρος Μέσων που αποκάλυψαν τα ονόματά τους.
Εκτός από αυτούς όμως φαίνεται ότι τουλάχιστον άλλοι τόσοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον 34χρονο εγκέφαλο της σπείρας και έδιναν παραγγελίες για κοκαΐνη ή ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας, που επίσης εισήγε και πουλούσε το κύκλωμα, μέσα σε ανταλλακτικά για τις τέσσερις «Πόρσε» που είχε στην κατοχή του ο 34χρονος ομογενής από τον Καναδά, ο οποίος κινούσε τα νήματα από το πολυτελές σπίτι του στη Βούλα.
Η υπόθεση, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, «έχει πολύ ψωμί» ακόμα. Εκτιμάται ότι οι «κοσμικοί» πελάτες συνολικά είναι περισσότεροι από 100, ενώ ακόμα δεν έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία στον ανακριτή και ενδέχεται να προκύψουν και επιπλέον πρόσωπα που συντηρούσαν το κύκλωμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές εστάλησαν από την Ασφάλεια, συμπληρωματικά της αρχικής δικογραφίας, οι απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών μόλις των πρώτων δέκα ημερών από την έναρξη της παρακολούθησης από τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ, που καλύπτουν περίπου 40 δακτυλογραφημένες σελίδες.
Η αρχή των ερευνών
Σημειώνεται ότι η υπόθεση ερευνάται από τις 21 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε δοθεί η πληροφορία από το γραφείο της αμερικανικής DEA στην πρεσβεία της Αθήνας ότι πιθανόν ο 34χρονος ομογενής από τον Καναδά να εμπλέκεται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, μέσω της οποίας ενεργοποιήθηκαν οι ελληνικές Αρχές.
Μετά την τεκμηρίωση όλων των στοιχείων έγινε ταυτόχρονη συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στο Αστρος Κυνουρίας, όπου συνελήφθησαν ο 34χρονος αρχηγός, ο Γάλλος κουνιάδος του και ακόμα επτά άτομα, εκ των οποίων δύο ήταν αγοραστές κοκαΐνης. Οπως λένε οι αστυνομικοί, ο 34χρονος δεν ήταν ο άνθρωπος που έφερνε «καραβιές» ναρκωτικών, αλλά εισήγε μικρές ποσότητες κάθε φορά, τις οποίες πουλούσε σε τιμές «λιανικής», γι' αυτό και αποκόμιζε πολύ μεγάλα κέρδη.
Στοιχεία
Σε τιμές λιανικής πουλούσε ο 34χρονος τις ποσότητες της κοκαΐνης που εισήγε.
H κοκαΐνη πωλείται στη χονδρική περίπου 45.000 ευρώ το κιλό, ενώ στη λιανική περίπου 80 ευρώ το γραμμάριο, δηλαδή 80.000 το κιλό.
Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί περίπου 2,5 κιλά κοκαΐνης, 15,5 κιλά υδροπονικής κάνναβης και περίπου 7.000 χάπια ecstasy, ενώ στους τρεις μήνες εκτιμάται ότι η σπείρα είχε πουλήσει άλλα τόσα.
Ξέπλενε χρήμα με αγοραπωλησίες ακινήτων
Το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού γινόταν όργιο ξεπλύματος, μέσω του Χρηματιστηρίου και αγοραπωλησίες ακινήτων, κάτι που έχει αναλάβει να ξετινάξει η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή κατέσχεσε περίπου 450.000 σε ευρώ και δολάρια, σε μετρητά και καταθέσεις.
Ο 34χρονος εμφανιζόταν ως κτηματομεσίτης χωρίς γραφείο και ως έμπορος αυτοκινήτων χωρίς εταιρεία. Μέσω της τελευταίας «βιτρίνας» έφερνε τα ναρκωτικά μέσα σε πόρτες και καπό για τις τέσσερις Πόρσε που είχε σε τέσσερα γκαράζ-καβάτζες, στη Γλυφάδα, στη Βούλα και στο Χαλάνδρι.
Παράλληλα προέβαινε σε αγορές ακινήτων σε πλειστηριασμούς, ενώ είχε περίπου μισό εκατομμύριο σε μετοχές στο Χρηματιστήριο. Το ΣΔΟΕ προχτές δέσμευσε δύο διαμερίσματα που βρέθηκαν στο όνομα του 34χρονου και προέρχονται από πλειστηριασμούς, ενώ από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκαν η βίλα του στη Βούλα και ένα σπίτι στο Αστρος Κυνουρίας, όπου ήταν η έδρα του «παραρτήματος» που τροφοδοτούσε με ναρκωτικά την Αρκαδία και την Κόρινθο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα σε όλα τα υποθηκοφυλακεία, γιατί εκτιμάται ότι έχουν γίνει πολλές αγορές ακινήτων στο όνομα του 34χρονου ή άλλων από τους στενούς συνεργούς του.

ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου