Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική επιστράτευση και επίταξη για τα σκουπίδια...



Στην πολιτική επιστράτευση και επίταξη των απορριμματοφόρων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της χρήσης των παραπάνω οχημάτων, προχώρησε η κυβέρνηση με απόφαση του Πρωθυπουργού.
Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με...
 ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και ισχύει από τις 7 το πρωί της Τρίτης. Ισχύει μέχρι την έκδοση νεότερης απόφασης.
Η κυβέρνηση επικαλείται την επιτακτική και επείγουσα ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Αττικής.
Η ευθύνη εκτέλεσης της απόφασης ανατίθεται στον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος εξουσιοδοτείται για την έκδοση των φύλλων επίταξης και την επίδοσή τους στους οδηγούς των απορριμματοφόρων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας.
Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών της Περιφέρειας Αττικής, μετά την Υ386/17-10-2011 απόφαση του Πρωθυπουργού και την αριθμ. 44004/17-10-2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, εξέδωσαν 1.694 φύλλα επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων, τα οποία μέσω των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών επιδίδονται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επισήμανε πως η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής εξαντλείται στην υλοποίηση της διαδικασίας επίδοσης των φύλλων επίταξης στους Δήμους.
«Εδώ και 5 ημέρες καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μαζευτούν τα απορρίμματα. Εκκλήσεις στους υπευθύνους για διάλογο, πρωτοβουλίες, αποκομιδή απορριμμάτων από ευαίσθητους χώρους, όπως σχολεία και νοσοκομεία. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων και άλλο η ζωή και η υγεία 5 εκατ. πολιτών», υπογράμμισε και επανέλαβε την έκκλησή του «να επικρατήσει ο κοινός νους προς όφελος της κοινωνικής συνοχής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου