Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Mercedes Wawe 10



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
mersedes_wawe_10
Είναι πραγματικά απίστευτο το τι δημιουργούν οι άνθρωποι. Η Mercedes προχώρησε στην κατασκευή ενός οχήματος που μοιάζει περισσότερο με ένα όχημα που προήλθε κατ' ευθείαν από μια υπερπαραγωγή του Hollywood παρα με όχημα παραγώγής, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για το νέο όχημα διαδηλώσεων WaWe 10, και θα χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής και Κρατικής Αστυνομίας για την καταστολή βίαιων ταραχών που ξεσπούν σε μεγάλες διαδηλώσεις και σε έκτακτα γεγονότα.
mercedes_wawe_12_
Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά κάτω από το τεθωρακισμένο αυτό όχημα βρίσκετε ένα Mercedes-Benz Actros 334, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι η κίνηση σε όλους τους τροχούς και ένας φιλικός προς το περιβάλλον κινητήρας, που τηρεί τις προδιαγραφές Euro5, V6 turbo diesel 408hp. Το Mercedes WaWe 10 έχει σχεδόν 10 μέτρα μήκος, 3.70 μέτρα ύψος και ένα τεχνικά επιτρεπτό ακαθάριστο βάρος 33 τόνων.
mercedes_wawe_10_9
Εντούτοις, η Mercedes υποστηρίζει ότι ακόμα και όταν είναι πλήρως έξοπλισμένο και επάνδρωμένο, το WaWe 10 δεν φθάνει κοντά σε αυτό το επίπεδο βάρους δεδομένου ότι το πραγματικό λειτουργικό βάρος του είναι περίπου 31 τόνοι.
mercedes_wawe_10_14
Το Mercedes WaWe 10 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλήρωμα πέντε ατόμων, τον οδηγό, τον επικεφαλής πληρώματος, τον παρατηρητή, και τους δύο χειριστές των κανονιών.
mercedes_wawe_11_
mercedes_wawe_10_10


Το εξελιγμένο αυτό όχημα διαδηλώσεων έρχεται εξοπλισμένο με μια ογκώδη δεξαμενή νερού 10.000 λίτρων που στεγάζεται στο κέντρο του αλουμινένιου πλαισίου και με μια φυγοκεντρική αντλία Rosenbauer Ν 35, με εκτιμώμενη παραγωγή 3.500 λίτρων ανά λεπτό στα 10bar πίεση, η οποία προσαρμόζεται στο οπίσθιο τμήμα του οχήματος.

mercedes_wawe_10_7


Επιπρόσθετα, διαθέτει άλλες τρεις αντλίες, δύο στις μπροστινές γωνίες του αμαξιού, με ένα ποσοστό ροής 1200 lt/min, και μια στο οπίσθιο τμήμα του οχήματος με ένα ποσοστό ροής 900 lt/min, οι οποίες τροφοδοτούνται από μια χωριστή μηχανή diesel που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα από το όχημα.

mercedes_wawe_10_2

Άλλα ενδιαφέροντα σημεία του Wawe 10 είναι τα ακροφύσια ψεκασμού πατωμάτων που βρίσκονται κάτω από το όχημα, με σκοπό την προστασία του πλαισίου από ενδεχόμενη πυρκαγιά, και το αυτόματο σύστημα προστασίας του οχήματος που βρίσκετε τοποθετημένο στην οροφή της καμπίνας των επιβατών αλλά και στο υπόλοιπο αμάξωμα και σκοπό έχει την αποφυγή ζημιών από τη ρίψη μολότοφ ή άλλων κακόβουλων ενεργειών.
mercedes_wawe_10_3
«Εξ όσον γνωρίζουμε αυτό είναι το πιο σύγχρονο όχημα του είδους του στον κόσμο», αναφέρει ο Achim Friedl, Γενικός Γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου της Γερμανίας « είναι εξοπλισμένο με την κατάλληλη τεχνολογία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μαζικών διαδηλώσεων και κοινωνικών εξεγέρσεων από την Ομοσπονδιακή και την Κρατική Αστυνομία αντίστοιχα.»
mercedes_wawe_13_
Εν γένει, η γερμανική κυβέρνηση προγραμματίζει να αγοράσει 78, WaWe 10s και να τα εντάξη στην υπηρεσία ως το 2019. Η Mercedes-Benz είπε ότι σύντομα θα γίνει η παράδοση των πρώτων τριών οχημάτων η οποία θα γίνει μετά από την αξιολόγηση του προτύπου μοντέλου.
Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!
Get Adobe Flash Player here

1 σχόλιο: