Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Amphibious Rescue Craft (A.R.C)-ΑΜΦΙΒΙΟ ΟΧΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
arc_7
Αν κοιτάξει κανείς το ARC σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από την «μαζικότητα» του. Είναι το είδος του οχήματος διάσωσης που μπορεί να πορευτεί είτε σε έδαφος , είτε στο νερό άμεσα και αβίαστα. Το Αμφίβιο Διάσωσης Όχημα (Amphibious Rescue Craft - ARC) έχει ως αποστολή την παροχή βοήθειας σε περιόδους φυσικών καταστροφών.
arc_1
Την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα οχήματα αδυνατούν να πορευτούν, εκείνο με τα ανθεκτικά τεράστια ελαστικά φτάνει και στα πιο δύσβατα μέρη με ευκολία. Ακόμα και σε πλημυρισμένα μέρη, με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός του ARC το μετατρέπει από χερσαίο όχημα σε πλωτό. Κερδίζοντας χρόνο την στιγμή που έχει καθοριστική σημασία για την διάσωση ανθρώπινων ζωών.
arc_5
Το Αμφίβιο Διάσωσης Όχημα «ARC» είναι ένα τραχύ όχημα παντός εδάφους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή σημαντικής βοήθειας αλλά και προμηθειών οπουδήποτε απαιτείται, όπως πλημμυρισμένες περιοχές ή περιοχές που πλήγηκαν από κυκλώνα και που είναι απρόσιτες για τα περισσότερα συμβατικά οχήματα.
arc_4
Με μεταβλητή απόσταση από το έδαφος, σε συνδυασμό με μεγάλους τροχούς και ελαστικά παντός εδάφους προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου οδήγησης, ενώ μια γάστρα λέμβου και ανασυρόμενοι τροχοί του δίνουν την δυνατότητα να μπορεί το ARC να πλεύσει με υψηλή ταχύτητα, ελάχιστη τριβή και απόδοση χωρίς συμβιβασμούς.
arc_3
Η υψηλή απόδοση ισχύος του κινητήρα ντίζελ κατά την οδήγηση στο έδαφος αλλά και η ενός τόνου ώθηση από το σύστημα πρόωσης κατά την πλεύση, σε συνδυασμό με όλες τις παραπάνω δυνατότητες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις επιδόσεις του.
arc_8
Μόλις φτάσει στον προορισμό του το ARC χρησιμοποιεί ένα γερανό επί του αμαξώματος (γνωστό ως σύστημα «Multilift») για να αναπτύξει μια μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών ή προμηθειών, προσωρινών καταφυγίων ή ενός κέντρου επιχειρήσεων και συγκέντρωσης του πληθυσμού για ασφαλή απομάκρυνση από τα εναερία μέσα . Έπίσης το ARC μπορεί να αναπτύξει ένα σύστημα καθαρισμού του νερού. Οι μονάδες φιλτραρίσματος του νερού μπορούν να αναπτυχτούν άμεσα προκειμένου να καθαρίσουν το μολυσμένο νερό από τις πλημμύρες, μετατρέποντας το σε σωτήριο πόσιμο νερό, το οποίο ως γνωστό είναι σπάνιο σε πλημμυρισμένες περιοχές.
arc_2
Σύμφβωνα με το σχεδιαστεί Adam Schacter, με το όνομα ARC βαφτίστηκε το συγκεκριμένο πειραματικό όχημα, όχι μόνο από τα αρχικά του Amphibious Rescue Craft (Αμφίβιο Διάσωσης Όχημα), αλλά επειδή ταυτίζεται και με την κιβωτό του Νώε που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη χρησιμοποιήθηκε ως σκάφος διάσωσης / καταφύγιο κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού.

1 σχόλιο: