Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

πυροσβεστική στολή


Firefighter "smart" suit, by I - Garment

Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Η νέα "έξυπνη" πυροσβεστική στολή,  από την I-Garment, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας αλλά  και  επικοινωνιών των ομάδων επέμβασης – διάσωσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
Φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα, καθώς και άλλα απρόβλεπτα περιστατικά είναι απλά άλλη μια μέρα εργασίας ενός πυροσβέστη.  Όλοι γνωρίζουν την επικινδυνότητα των παραπάνω καταστάσεων καθώς και το πρόβλημα με την επικοινωνία που δημιουργείτε κατά την διάρκεια αυτών. Αυτό θέτει ένα πρόβλημα για την ασφάλεια των πληρωμάτων. Εδώ έρχεται η νέα στολή της I-Garment, να λύση αυτό το πρόβλημα, αλλά και να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του προσωπικο.
Η νέα "έξυπνη" πυροσβεστική στολή μόλις πρόσφατα έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος με διάφορες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών σε πεδία ασκήσεων όπου συμπεριλαμβάνονταν και πυρκαγιές. Η I-Garment ισχυρίζεται ότι αυτή η στολή θα καλύψει τρία βασικά προβλήματα κατά τη διάρκεια συμβάντων:

1. Η απουσία ή αναξιοπιστία καναλιών επικοινωνίας
2. Η έλλειψη πληροφοριών ως προς την τοποθεσία των ομάδων επέμβασης – διάσωσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
3. Το πρόβλημα με την αποστολή γραφικών πληροφοριών (χάρτες, Δορυφορικών δεδομένων κτλ) κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που θα μπορούσε να βοηθήσει τα συντονιστικά κέντρα στην καλύτερη διαχείριση των επικίνδυνων καταστάσεων.
Ουσιαστικά, αυτή η στολή έχει τα εξής  πλεονεκτήματα:
-Την καλύτερη κάλυψη επικοινωνίας ανάμεσα στα πληρώματα αλλά και με τα κέντρα συντονισμού.



-Την ικανότητα παρακολούθησης της θέσης κάθε πυροσβέστη, έτσι θα έχουμε καλύτερο συντονισμό αλλά και άμεση ικανότητα διάσωση του κάθε πυροσβέστη, σε περίπτωση ανάγκης.

-Την παρακολούθηση των ζωτικών σημείων του εκάστοτε πυροσβέστη, μέσω αισθητήρων σε στρατηγικά σημεία της στολής, για την ασφάλεια του.


Με την νέα πυροσβεστική στολή, η διάσωση Πυροσβεστών, που έχουν χαθεί ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, θα μπορεί να εντοπιστεί άμεσα αλλά και να διασωθεί άμεσα, διότι οι πληροφορίες θα μεταφέρονται τάχιστα μέσω της δορυφορικής τεχνολογίας στο συντονιστικό κέντρο της κάθε Πυροσβεστικής υπηρεσία, χωρίς την "συμφόρηση" που συμβαίνει στα ασύρματα δίκτυα. Ενώ το συντονιστικό κέντρο της κάθε Πυροσβεστικής υπηρεσία, θα είναι και αυτό με την σειρά του, σε θέση να επικοινωνεί με τους επικεφαλείς του συμβάντος, μέσω φορητών υπολογιστών (Tablet PC) ή PDA. Η στολή είναι κατασκευασμένη από τελευταίας τεχνολογίας ελαφρά υλικά έτσι ώστε να μην επιβαρύνει παραπάνω τους Πυροσβέστες, από ότι μια συμβατική στολή, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί, στο σχέδιο και χρώμα οποιασδήποτε Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η νέα έξυπνη πυροσβεστική στολή,  από την I-Garment, σύντομα θα είναι σε χρήση από διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας στην Ευρώπη. Βέβαια όπως αναφέραμε και σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου, της  Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , τέτοιος ατομικός εξοπλισμός, αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τουλάχιστον για τα σημερινά, ελληνικά δεδομένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η  έξυπνη" πυροσβεστική στολή,  θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη. Η GPS τεχνολογία είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της αγοράς, στον τομέα της δημόσια ασφάλειας και ότι θα βοηθήσει πολύ στην προστασία των πυροσβεστών, οι οποίες θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθημερινά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου