Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μειοψήφισε ο Νικητόπουλος για Αμπατζή



Εγκρίθηκε ο ΟΕΥ του Δήμου Διονύσου

Παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνεδρίαση του Δήμου Διονύσου, στο Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Στεφάνου, την Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και η σύσταση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων,  κ. Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των συμβασιούχων του Δήμου και κατέθεσε προτάσεις, ενώ ανήγγειλε κινητοποιήσεις.
Εξάλλου ο Σύλλογος Δημοτικών Κοινοτήτων υπαλλήλων νομού Αττικής μοίρασε στα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και  σε όλους τους παρευρισκομένους  επιστολή, η οποία περιελάμβανε τις εξής  προτάσεις για τον υπό έγκριση Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών:
  • Δημιουργία θέσεων για όλο το προσωπικό που υπηρετούσε στους συνενούμενους Δήμους και Κοινότητες.
  • Δημιουργία θέσεων μόνιμης και σταθερής απασχόλησης για όλο το προσωπικό που τώρα απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συνδυαστικά προτείνουμε να υπάρξει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου όπως έκανε ο Δήμος Πετρούπολης.
  • Δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας με βάση τους ΟΕΥ των επτά συνενούμενων Δήμων και Κοινοτήτων που περιέγραφαν και τις τοπικές ανάγκες.
  • Κλείσιμο όλων των νομικών προσώπων {ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ} και πέρασμα όλων των εργαζομένων σε αυτά ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας σε οργανικές υπηρεσίες του Δήμου.
  • Να μην προκύψει καμιά απόλυση εργαζομένου ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Μειοψήφισε ο Νικητόπουλος για Αμπατζή

Τη παράσταση έκλεψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου, Γιάννης Νικητόπουλος, ο οποίος καταψήφισε  το άρθρο 2 της πρότασης για την σύσταση του ΟΕΥ και το οποίο αφορούσε την κάλυψη της  θέσης  της γενικής γραμματέα  του Δήμου Διονύσου,  από την κα Αμπατζή. Μια αντίδραση που είχε προαναγγείλει ο κ. Νικητόπουλος καθώς θεωρεί ότι η συμπεριφορά της κας Αμπατζή προς το προσωπικό του Δήμου αλλά και τον ίδιο δεν είναι η ενδεδειγμένη.
Για την κάλυψη δύο θέσεων στο Συμβούλιο ΕΣΔΚΝΑ εγκρίθηκε ο ορισμός του αντιδημάρχου κ. Σακελαρίου και του Δημοτικού Συμβούλου, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγή Λουκάτου μετά την ευγενική παραχώρηση του κ. Τάσου Καρασαρλή, της δεύτερης θέσης από την παράταξη της πλειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για τον ορισμό των δύο παραπάνω Δημοτικών Συμβούλων ήταν ομόφωνη.
Αναλυτικά συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 21 Φεβρουαρίου τα εξής θέματα: 

1. «Μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού»
2. «Έγκριση για υπερωριακή απασχόληση κατά τις απογευματινές ώρες του
προσωπικού που υπηρετεί στο Δήμο μας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που αμείβονται με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και αυτούς που αμείβονται με τις διατάξεις του Ν.3205/2003».
3. «Εκλογή αντιπροσώπων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων».
4. «Ορισμός εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου
Διονύσου».
5.  «Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας».
6. «Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους  2011».
7.  «Καθορισμός του ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων από όργανα των ΟΤΑ, που κάνουν χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας»
8.   «Έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Διονύσου».
SAM_2549SAM_2583SAM_2580SAM_2576SAM_2571SAM_2570SAM_2553SAM_2551SAM_2550SAM_2549SAM_2548SAM_2546SAM_2542SAM_2540SAM_2538

1 σχόλιο: