Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011


Η θέση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ για τη μεταφορά της έδρας του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου


  • PDF
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (08.02.2011) τοποθετήθηκαν ως εξής σχετικά με τη μεταφορά της έδρας του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Μας είναι αδύνατο να αντιληφθούμε, πως, εσείς τόσο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, χρησιμοποιείτε το άρθρο 67, παράγραφος 10 του Ν. 3582/2010 (Καλλικράτης) για να τεκμηριώσετε την παράτυπη και παράνομη μεταφορά της έδρας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Άγιο Στέφανο.
Ο νομοθέτης του Καλλικράτη, στο  Κεφάλαιο Α – Σύσταση και Συγκρότηση Δήμων στο άρθρο 1, παράγραφος 5.3Α4αναφέρει:
«Δήμος Διονύσου με έδρα τον Άγιο Στέφανοαποτελούμενος από τους δήμους  α. Αγίου Στεφάνου  β. Δροσιάς  γ. Διονύσου  δ. Ανοίξεως και τις κοινότητες α. Σταμάτας, β. Κρυονερίου Ροδοπόλεως, οι οποίοι καταργούνται.»
Είναι, συνεπώς, προφανές ότι, δεν είναι δυνατή η μεταφορά της έδρας του Δήμου σε άλλη πόλη εκτός του Αγίου Στεφάνου. Σε συνδυασμό με το ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί στην έδρα του Δήμου, θεωρούμε ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει εφαρμογή το παραπάνω άρθρο 67, παράγραφος 10. Καταψηφίζουμε αυτή σας την πρόταση και σας καλούμε να αποσύρετε το θέμα από την ημερήσια διάταξη.
Σε  διαφορετική περίπτωση, θα προσφύγουμε  στις αρμόδιες αρχές για την  ακύρωση της, καταγγέλοντας την σαν παράνομη και καταχρηστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου