Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μειώνονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις - Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διαδικασία συγχωνεύσεων



7 hours ago by Giannis
Στην τελική ευθεία έχει ήδη μπει η μείωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και η μετακίνηση χιλιάδων εργαζομένων από τις Δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα.
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης ή κατάργησης των Νομικών Προσώπων ή Επιχειρήσεων στους Δήμους και τις περιφέρειες, όπου από 6.000 που είναι σήμερα θα μειωθούν σε 1500 έως 1700 ενώ θα μετακινηθούν 30.000 εργαζόμενοι σε σύνολο 40.000.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει των οποίων, από τους σαράντα χιλιάδες μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους αναμένεται να μετακινηθούν στους νέους οργανισμούς ή τους ΟΤΑ, αν κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό, περίπου τριάντα χιλιάδες ενώ οι συμβασιούχοι, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τους 8.000 εργαζόμενους, θα συνεχίσουν να εργάζονται στα νέα Νομικά Πρόσωπα μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους. Στόχος των μειώσεων, των συγχωνεύσεων, των μετακινήσεων του προσωπικού και των μειώσεων των διοικητικών συμβουλίων είναι η εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων στους ΟΤΑ, αφού από τη μείωση και μόνο των διοικητικών συμβουλίων, τα δέκα χιλιάδες αμειβόμενα μέλη τους, θα μειωθούν σε τρεισήμισι χιλιάδες.
Όσον αφορά στις συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, αυτές έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα και αφορούν στο σύνολο των ΟΤΑ.
Το οργανόγραμμα Έτσι, σε κάθε δήμο μετά τις συγχωνεύσεις θα παραμείνουν:
1) Δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το ένα ΝΠΔΔ θα συσταθεί για τους τομείς της Κοινωνικής Προστασίας και της Παιδείας και το άλλο για τους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος. Αν υπάρχει Κοινωφελής Επιχείρηση τότε μπορεί να συνυπάρχει με ένα ΝΠΔΔ με το οποίο θα μοιράζεται τις προαναφερόμενες αρμοδιότητες.
2) Δυο σχολικές επιτροπές, μία για την Πρωτοβάθμια και μία για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
3) Ένα δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όπου υπάρχει, που θα ενσωματώσει όλα τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν στον Δήμο.
4) Μια δημοτική επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα.
5) Μια δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
6) Μια Ανώνυμη εταιρία.
7) Μια επιχείρηση ειδικού σκοπού, για τη λειτουργία ραδιοφώνου ή τηλεοπτικού σταθμού, εφ όσον λειτουργούσαν αντίστοιχες επιχειρήσεις στους συνενωμένους Δήμους.
Προσωπικό Το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό των καταργούμενων και συγχωνευόμενων οργανισμών θα τοποθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο, σε οργανικές θέσεις στους νέους οργανισμούς που θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο. Το πλεονάζον μόνιμο προσωπικό θα τοποθετηθεί σε κενές θέσεις, αντίστοιχης βαθμίδας και ειδικότητας, στις υπηρεσίες του δήμου.
Συνεχίζουν την εργασία τους για ένα ακόμα έτος οι 4.000 εργαζόμενοι των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», τα οποία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ για όλο το 2011. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων στα προγράμματα θα ανανεωθούν μέχρι το τέλος του 2011, σε δήμους που ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος παραμένει ο ίδιος. Εάν το πρόγραμμα υλοποιηθεί από άλλο νομικό πρόσωπο ή από τον δήμο, τότε ο νέος φορέας υλοποίησης θα αναλάβει να επεκτείνει τις υφιστάμενες συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2011

www.tomellon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου