Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ




μεταφορα τροφιμων 

O Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Άνοιξης αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελεί σε όλη την Ελλάδα ο εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οργάνωσε εκδήλωση προσφοράς με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Περισσότερες από 40 κούτες με τρόφιμα συσκευάσθηκαν από όλα τα παιδιά τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011, όπου το κάθε παιδί έγραψε στο κουτί και το όνομά του. Τα είδη παραδόθηκαν στο σπίτι φιλοξενίας παιδιών στο Περιστέρι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 το πρωί,  από τα παιδιά της Γ΄ τάξης και τις δασκάλες τους, παρουσία μελών του ΔΣ του συλλόγου γονέων.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό του σπιτιού, σχετικά με τη δράση και το έργο του συλλόγου, να μάθουν για το «amber alert» και τη γραμμή sos 1056, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν από τις εθελόντριες μητέρες, στα δωμάτια και στους χώρους που διαβάζουν τα παιδιά.
Στα σπίτια φιλοξενίας του Συλλόγου μένουν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα ή παιδιά που το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές. Πρότυπο για τη λειτουργία των σπιτιών αποτελεί η οικογένεια και «κανόνας»  η αποφυγή ιδρυματισμού των παιδιών. Γι’  αυτό τα σπίτια φιλοξενίας του συλλόγου είναι μικρά, μέσα στη γειτονιά και έχουν τις ίδιες ανάγκες που έχουν και τα δικά μας σπίτια.

«Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου ευχαριστώ θερμά, όλους τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας για τη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Στόχος μας ήταν πρωτίστως να συνεισφέρουμε και εμείς ως γονείς στο έργο που κάνουν στο σύλλογο το «Χαμόγελο του παιδιού» και δευτερευόντως να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους για την ανάγκη εθελοντικής προσφοράς στον διπλανό μας που έχει ανάγκη.
                                                                         Μάριος Λουκάτος
                                       Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης»
οι δασκαλες και ο προεδρος του συλλογουτα τροφιμα μπαινουν στο λεωφοριο
αιχνιδι στην αυλή του σπιτιουwww.voreini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου