Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Κ.Ε.Ε.) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ





Sima_agioy_stefanoy 
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ανατολικής Αττικής, ξεκινάει εντελώς δωρεάν Επιμορφωτικά Προγράμματα, με στόχο την απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με:



Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Eυρωπαϊκές Γλώσσες:

1) –Αγγλικά (Διάρκεια Προγράμματος 50 ώρες )
2) –Γαλλικά Ι (Διάρκεια Προγράμματος 50 ώρες )    
3) – Γαλλικά ΙΙ (Διάρκεια Προγράμματος 50 ώρες )    
Η κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου (στην Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα, η ανάπτυξη λειτουργικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, η εξοικείωση με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου, η αισθητική προσέγγιση της γλώσσας. 


Β΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Περιβάλλον-Τουρισμός- Ανάπτυξη:
-Το Φυσικό Περιβάλλον και η Προστασία του : η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Η εξοικείωση με βασικές έννοιες και αρχές καθώς και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )
-Κτηματικές Αλλαγές και Ατμόσφαιρα Η πληροφόρηση για το κλίμα, τις μεταβολές που υφίσταται και τις επιδράσεις των κλιματικών αλλαγών στην ποιότητα ζωής. Η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ατμόσφαιρας και η ενημέρωση σχετικά με τη λήψη μέτρων ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )
-Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη: H πληροφόρηση για τις διάφορες μορφές ενέργειας  και την αειφόρο ανάπτυξη. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την ορθολογική χρήση της. Η ενημέρωση για τις δυνατότητες εγκατάστασης μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )
-Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η ενημέρωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα επίπεδα βιώσιμης ανάπτυξης με έμφαση σε οικιακές εφαρμογές (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )
-Διαχείριση Υδάτινων Πόρων: Η Πληροφόρηση για την ποιότητα  και τις χρήσεις υδάτινων πόρων. Οι ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία τους και την ορθή χρήση τους με στόχο την εξοικονόμηση και την επαναχρησιμοποίησή τους.  (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )




-Διαχείριση Αστικών Στερεών Απορριμμάτων και Υγρών Αποβλήτων: Η πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά των στερεών απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων. Η ευαισθητοποίηση για την συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης υλικών. Η ενημέρωση για τις μεθόδους επεξεργασίας και διάθεσης των στερεών απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων στο φυσικό περιβάλλον. Οι τρόποι αντιμετώπισης της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος από τα απόβλητα. (Διάρκεια  Προγράμματος 25 ώρες )

-Τουρισμός (Διάρκεια Προγράμματος 50 ώρες )

-Πολιτιστικός Τουρισμός- Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού: Ο τουρισμός ως ένας τρόπος προσέγγισης του πολιτισμού, τα πολλαπλά οφέλη του πολιτιστικού τουρισμού και οι σύγχρονες μορφές τουρισμού. Η πληροφόρηση για ενδεδειγμένους προορισμού και για τους πιθανούς κινδύνους (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )

-Περιβάλλον-Οικολογία (Διάρκεια Προγράμματος 25 ώρες )

Γ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Πολιτισμός – Τέχνες – Διαχείριση Ελευθέρου Χρόνου:

Βιβλία-Βιβλιοθήκες – Η αποτελεσματικότερη επαφή των ενηλίκων με το βιβλίο, η εξοικείωση με τη βιβλιοθήκη ως άτυπο περιβάλλον μάθησης, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτή και σε πηγές πληροφόρησης σε άλλες μορφές άτυπης μάθησης (Διάρκεια Προγραμμάτων 25 ωρών)

Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός (Διάρκεια Προγράμματος 25 ωρών)

Μουσεία: Εισαγωγή στη μουσειολογία, ενημέρωση για την ύπαρξη των μεγάλων μουσείων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και η σημασία της μουσειακής παιδείας στη σύγχρονη εποχή (Διάρκεια Προγράμματος 25 ωρών)

Δημιουργία Τοπικής Εφημερίδας και Δημιουργική Γραφή: Καλλιέργεια δεξιοτήτων σχετικών με τη συλλογική δράση και την ενεργητική συμμετοχή στα κοινά, την επεξεργασία πληροφοριών, την επικοινωνία,την πολιτισμική ταυτότητα και έκφραση.   

Δ΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό-ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Αποτελείται από 2 επίπεδα:
Επίπεδο Α1 (125 ώρες):Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.
Επίπεδο Α2 (175 ώρες): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.




E΄ ΕΝΟΤΗΤΑ: Σχολές Γονέων.
H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) τηςΓενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
  • Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή (διάρκειας 50ωρών),
  • Διαφυλικές σχέσεις (διάρκειας 25ωρών),
  • Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία (διάρκειας 25 ωρών),
  • Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας (διάρκειας 25 ωρών),
  • Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (διάρκειας 25 ωρών),
  • Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (διάρκειας 50 ωρών),
  • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια (διάρκειας 25 ωρών)




Τα Προγράμματα εποπτεύονται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βεβαιώνονται με  Πιστοποιητικό «Επιμόρφωσης», τα οποία εκδίδει η Ομάδα Έργου των Κ.Ε.Ε.

Αιτήσεις γίνονται καθημερινά δεκτές στο Δήμο Διονύσου από τις 08:00 – 2:00 μ.μ στο  τηλ. 213 2030600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου