Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ON LINE

«Διαβάζουν» τις τηλεκάρτες

Στις κλήσεις των συλληφθέντων πέφτει το βάρος των ερευνών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης , svradelis@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο Γεράσιµος Τσάκαλος προσάγεται στον εισαγγελέα. Στις τηλεκάρτες που βρέθηκαν πάνω  του και στον συνεργό του, Π. Αργυρού, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η  Αντιτροµοκρατική
Στοιχεία για τις διασυνδέσεις του Παναγιώτη Αργυρού και του Γεράσιµου Τσάκαλου ελπίζει να βρει η Αντιτροµοκρατική στις δύο τηλεκάρτες που είχαν µαζί τους οι κατηγορούµενοι όταν συνελήφθησαν το µεσηµέρι της Δευτέρας στο Παγκράτι. 
Η πρώτη ανάλυση των τηλεκαρτών έδειξε πως µε αυτές είχαν γίνει κλήσεις προς τις εταιρείες ταχυµεταφορών τις οποίες χρησιµοποίησαν για την αποστολή των δεµάτων. Ρωτούσαν να µάθουν το κόστος αποστολής του δέµατος και αν απαιτούνταν η επίδειξη αστυνοµικής ταυτότητας. Η Αντιτροµοκρατική ωστόσο διαθέτει πολύτιµες πληροφορίες για τις περιοχές από τις οποίες οι δύο συλληφθέντες έκαναν τις κλήσεις τους από καρτοτηλέφωνα. Τρεις από αυτές συµπίπτουν µε γειτονιές για τις οποίες η Αστυνοµία έχει πληροφορίες από πολίτες που είχαν δει τους δύο συλληφθέντες.

Οι διωκτικές αρχές ουσιαστικά ελπίζουν να επαναληφθεί η ιστορία και – όπως είχε συµβεί στην περίπτωση του Λάµπρου Φούντα – από τις τηλεκάρτες να εντοπίσουν τους συνεργούς των δύο συλληφθέντων αλλά και τα κρησφύγετά τους. Στην περίπτωση του Επαναστατικού Αγώνα, η τηλεκάρτα που είχε µαζί του το βράδυ της 10ης Μαρτίου ο βιολόγος αλλά και η τηλεκάρτα που βρέθηκε στο σπίτι του στους Αµπελοκήπους προσέφεραν στην Αντιτροµοκρατική το «κλειδί» που χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει τα στεγανά της οργάνωσης. Από την ανάλυση των καρτών βρέθηκαν οι συνοµιλητές του Φούντα, προέκυψε η εµπλοκή του Μαζιώτη και άρχισε η παρακολούθηση των µελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Από την Αντιτροµοκρατική εξετάζονται και τα τέσσερα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο νεαρών, παρότι η Αστυνοµία εκτιµά πως το συγκεκριµένο στοιχείο δεν θα µπορέσει να τη βοηθήσει ιδιαίτερα στον εντοπισµό της γιάφκας.

Στα βόρεια προάστια
Οι αστυνοµικές έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές των βορείων προαστίων για τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήµατα από πολίτες που αναφέρουν πως είδαν τους δύο συλληφθέντες ή κάποιους από τους πέντε καταζητούµενους για τη συµµετοχή τους στη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ακόµη ένα σπίτι κρησφύγετο αναζητείται και στα νότια προάστια, µεταξύ Μοσχάτου και Φαλήρου. Η εκτίµηση των αρχών είναι πως οι καταζητούµενοι για τη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς έµεναν σε οµάδες σε δύο σπίτια, αλλά στο διάστηµα των 14 µηνών που καταζητούνται είχαν αλλάξει τουλάχιστον άλλες δύο φορές κρησφύγετο. Εκτεταµένες έρευνες γίνονται και στον Νοµό Μαγνησίας, όπου ήδη από το καλοκαίρι η Αντιτροµοκρατική αναζητούσε ίχνη της οργάνωσης Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο επίπεδο των ερευνών η Αστυνοµία αναζητεί επίσης ακόµη ένα δέµα που όπως εκτιµά ταχυδροµήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε πρεσβεία χώρας της Νότιας Ευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου