Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΜΑΤΖΗΣ

Ποδοσφαιριστής στοιχηµάτισε στα «βρώµικα δίχτυα»

Ποντάρισε σε αγώνα 1 εκατ. ευρώ και κέρδισε 10!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Είκοσι ύποπτους λογαριασµούς προέδρων και παραγόντων ποδοσφαιρικών οµάδων που συνδέονται µε τους στηµένους αγώνες έχει βάλει στα «δίχτυα» του το ΣΔΟΕ, ενώ η Εισαγγελία της Αθήνας έχει χωρίσει σε τέσσερα «ηµίχρονα» τη µεγάλη έρευνα που διενεργεί για τον χώρο του ποδοσφαίρου. 
Οι εισαγγελείς του οικονοµικού τµήµατος αναζητούν τους δράστες για σειρά σοβαρών κακουργηµατικών και πληµµεληµατικών πράξεων, όπως απάτη ακόµα και εις βάρος του Δηµοσίου, ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος, φοροδιαφυγή, δωροδοκία - δωροληψία µε σκοπό την αλλοίωση αποτελεσµάτων αγώνων και παράνοµο στοιχηµατισµό.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών θα βρεθούν σύντοµα πρόσωπα που φέρεται να έχουν στοιχηµατίσει σε στηµένους αγώνες µεγάλα χρηµατικά ποσά παίζοντας είτε σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ είτε µέσω Ιντερνετ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε µία µόνο περίπτωση εµφανίζεται παίκτης να έχει ποντάρει ένα εκατοµµύριο ευρώ σε συγκεκριµένο αγώνα, που φέρεται να έχει στοιχηµατίσει µέσω Ιντερνετ και να έχει κερδίσει µε το σφύριγµα της λήξης του παιχνιδιού από τον διαιτητή δέκα εκατοµµύρια ευρώ!

Σε όλη την Ελλάδα
Ανάλογες περιπτώσεις κερδισµένων δελτίων σε… ύποπτους αγώνες έχουν εντοπιστεί και σε διάφορα πρακτορεία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σύµφωνα µε πληροφορίες, φέρεται ένα πρόσωπο να έχει παίξει 60.000 ευρώ σε συγκεκριµένο αγώνα, κερδίζοντας πολλαπλάσια χρήµατα, ενώ σε άλλη περίπτωση παίκτης φέρεται να ποντάρει επτά φορές µέσα στην ίδια µέρα σε έναν αγώνα «επενδύοντας» στο στοίχηµα 6.000

ευρώ τη φορά.

Ολοι αυτοί οι παίκτες, αλλά και πολλοί άλλοι που εµφανίζεται να αποκοµίζουν τεράστια κέρδη ποντάροντας σε έναν και µόνο αγώνα θα εξεταστούν από τους εισαγγελείς του οικονοµικού τµήµατος, προκειµένου να διαπιστωθεί αν έχουν αξιόποινη διασύνδεση µε τα στηµένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Τα τέσσερα στάδια
Τα τέσσερα στάδια της προκαταρκτικής εξέτασης τα οποία θα ακολουθήσουν οι εισαγγελείς για τον εντοπισµό δραστών αφορούν: 1 Τα στηµένα παιχνίδια µε βάση τη λίστα που έχει διαβιβαστεί από την UΕFΑ. Ελέγχονται πρόεδροι, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές, ενώ ήδη ανοίγονται από το ΣΔΟΕ λογαριασµοί 20 προσώπων από αυτό τον χώρο που φέρεται να έχουν σχέση µε τα στηµένα παιχνίδια. 2 Τους «µεσάζοντες», τα πρόσωπα δηλαδή που έδιναν την πληροφορία για το αποτέλεσµα των ύποπτων αγώνων: ελέγχονται µάνατζερ του ποδοσφαίρου, αλλά και σύνδεσµοι φιλάθλων για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν αναπτύξει παράνοµη δραστηριότητα σε σχέση µε τους στηµένους αγώνες.

3 Ολα τα πρόσωπα που έπαιζαν µεγάλα ποσά στο στοίχηµα σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ: ελέγχονται κατά απόλυτη προτεραιότητα τα δελτία στα οποία οι παίκτες φέρεται να έχουν ποντάρει µεγάλα χρηµατικά ποσά αυξάνοντας µέσα σε µία µέρα κατακόρυφα τις καταθέσεις τους στοιχηµατίζοντας ακόµη και σε ήττα της οµάδας τους.

4 Πρόσωπα που στοιχηµάτισαν σε στηµένα παιχνίδια, µέσω Ιντερνετ: ελέγχονται ύποπτα δελτία για παράνοµο στοιχηµατισµό (Νόµος 2433/1996 άρθρο 2). Κατά πληροφορίες, έχει συνταχθεί έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύµφωνα µε την οποία 968 πρόσωπα φέρεται να έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά ποντάροντας, µέσω Διαδικτύου , ακόµη και από την Κίνα σε στηµένους αγώνες.

Οι εισαγγελείς που ασχολούνται µε την πολυδαίδαλη αυτή υπόθεση έχουν αρχίσει την εξέταση µαρτύρων περιµένοντας από το ΣΔΟΕ τα στοιχεία από το άνοιγµα λογαριασµών παραγόντων του ποδοσφαίρου. Για να έχουν µάλιστα πληρέστερη εικόνα έχουν ζητήσει να διαβιβαστούν µέσω ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα όλα τα ονόµατα των ποδοσφαιριστών που φέρεται να συµµετείχαν στα στηµένα παιχνίδια.

ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Είκοσι ύποπτοι λογαριασµοί προέδρων και παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου