Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συναίνεσε σε ιατροδικαστική εξέταση ο Στρος Καν




  • (0)

Εγκατέλειψε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με χειροπέδες

Συναίνεσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε ιατροδικαστική εξέταση και πριν λίγο τηλεοπτικά πλάνα αποτύπωσαν την απομάκρυνσή του από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείτο, στη Νέα Υόρκη, φορώντας χειροπέδες.

Η προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται σήμερα- ώρα Αμερικής- όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για σεξουαλικήεπίθεση κατά 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις. 

Ταλαιπωρημένο αλλά καλά στην υγεία του τον χαρακτήρισε ο δικηγόρος του.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί (ώρα Αμερικής), δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Το θέμα απασχολεί τόσο τον γαλλικό όσο και τον ευρωπαϊκό Τύπο όπου αναφέρονται πολλά σενάρια αναφορικά με πιθανές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης, μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Εντωμεταξύ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου με θέμα τη σύλληψη του Στρος Καν.  «Η προγραμματισμένη άτυπη ενημέρωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής αναβλήθηκε εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων της υπόθεσης στη Νέα Υόρκη», ανέφερε στη δήλωση που διένειμε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ

1 σχόλιο:

  1. ΤΈΤΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή