Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Έχουν τις φωτογραφίες των δολοφόνων








Με «καθαρές» φωτογραφίες των δολοφόνων του Μανόλη Καντάρη ανά… χείρας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, προσεγγίζουν αλλοδαπούς μέλη κοινοτήτων από χώρες της Βόρειας Αφρικής, επιχειρώντας να φθάσουν στα ίχνη τους. Μετά την άμεση πρώτη ανάλυση του 2ου βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν στοπ καρέ, ανέσυραν κάποιες φωτογραφίες μέσα από αυτό, τις έβγαλαν σε ...

μερικά αντίτυπα και βγήκαν σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής της Πλ. Βικτορίας προς αναζήτηση αξιοποιήσιμων πληροφοριών. Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας τονίζουν την καλή συνεργασία των αλλοδαπών της περιοχής, και την προθυμία με την οποία βοηθούν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του άτυχου πατέρα.
Παράλληλα έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες προκειμένου μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να εντοπιστούν κλήσεις ή μηνύματα κινητών τηλεφώνων από κεραίες εκπομπής της συγκεκριμένης περιοχής, πριν και μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου άνδρα. Να ξεχωρίσουν τις ύποπτες και να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τους κατόχους τους, ακόμη και να παρακολουθήσουν συνομιλίες τους με την βοήθεια στελεχών της ΕΥΠ και των ειδικών μηχανημάτων. Επίσης, έχουν προσεγγίσει τοξικομανείς της περιοχής, για τον ίδιο λόγο, καθώς από το οπτικό υλικό του 1ου βίντεο, υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση ότι οι δράστες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Το «καλό» οπτικό υλικό του 2ου βίντεο έχει καταγραφεί έξω από κατάστημα της περιοχής, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας και λίγη ώρα πριν αυτή συμβεί. Απεικονίζονται τρεις ύποπτοι, πιθανόν Βορειοαφρικανοί, να στέκονται. Δεν αποκλείεται να έχουν ήδη εντοπίσει τον υποψήφιο στόχο τους, εκτιμούν οι αξιωματικοί. Το πρόσωπο του ενός εξ αυτών φαίνεται «καθαρά» στην κάμερα, και λίγο πιο αχνά των δυο συνεργών του. Στο πρώτο βίντεο της δολοφονίας, το οποίο διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, είναι ορατός ο άγριος τρόπος της επίθεσης στον άτυχο άνδρα. «Τον προσέγγισαν και τον κύκλωσαν. Εκείνος έκπληκτος φαίνεται να οπισθοχωρεί λίγο, χωρίς όμως να αντιδρά στις προθέσεις τους, απλά έκανε την ασυναίσθητη κίνηση φόβου. Άμεσα ένας από τους δράστες αρχίζει να τον χτυπά ανεξέλεγκτα, βίαια και χωρίς έλεγχο, στην πλάτη και στη συνέχεια στον λαιμό. Αρπάζει την τσάντα και τρέχουν όλοι μαζί να φύγουν». Είναι η περιγραφή αστυνομικού που έχει δει το σοκαριστικό βίντεο.
Εκτιμάται πως πρόκειται για «τριάδα» που έχει διαπράξει κι άλλες ληστείες σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής, γι αυτό αναζητούν θύματα ακόμη και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που μπορεί να τις έχουν καταγράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου