Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πύραυλοι ΝΙΚΗ:Παίζουν -όπως και στη Κύπρο- με τις ζωές ανθρώπων! Γιατί;



Παίζουν με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων όσοι δεν αποφασίζουν να προχωρήσουν στη καταστροφή των 140 “αρχαίων” πυραύλων ΝΙΚΗ ,που έχουν αποθηκευτεί σε τέσσερα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Η αποκάλυψη του Onalert έχει προκαλέσει πάταγο και δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια όχι να διαψευστεί,αλλά ούτε καν να αμβλυνθεί το δημοσίευμα. Η επιβεβαίωση είναι πλήρης και η παραδοχή αδυναμίας της ΠΑ να προχωρήσει σε καταστροφή των πυραύλων δεδομένη,λογω έλλειψης χρημάτων! Τα οποία χρήματα είναι σταγόνα στον ωκεανό της σπατάλης που ζήσαμε στο χώρο της Άμυνας ,ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια. 5.000.000 ευρώ απαιτούνται για την καταστροφή των πυραύλων και την ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων σε Κατσιμίδι, Κορωπί ,Σκύρο και Κρήτη!Οι γραφικοί (;) που υπονόησαν ότι η όλη υπόθεση ανακινείται γι΄ αυτά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, είναι απλώς άσχετοι , επικίνδυνοι ή κάτι άλλο εξυπηρετούν. Κι αυτό γιατί:

•Η ηγεσία της ΠΑ έχει απευθυνθεί εδώ και δύο χρόνια στη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA που παίζει το ρόλο του προμηθευτικού και υποστηρικτικού οργανισμού σε θέματα συντήρησης οπλικών συστημάτων για τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

•Η NAMSA ,κοστολόγησε την καταστροφή των 140 πυραύλων ΝΙΚΗ στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

•Έγινε προσπάθεια να αναλάβουν την καταστροφή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Όλα αυτά όμως στη χώρα που παραγγέλνει εν μέσω οικονομικής κρίσης υποβρύχια που δεν χρειάζεται έναντι 1,3 δις ευρώ (!!!), ακούγονται ως παραλογισμός,όταν διακυβεύεται η ασφάλεια χιλιάδων πολιτών!

Οι αφελείς (;) που ψελλίζουν ανοησίες περί …”αραίωσης” κι άλλων σχετικών ίσως θα πρέπει να θυμηθούν τι δήλωνε στους Κύπριους πολίτες ο μέχρι χθες ΥΕΘΑ Κ.Παπακώστας ,για τα πυρομαχικά που ήταν αποθηκευμένα στη Ναυτική Βάση. “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος”,έλεγε και τα τραγικά αποτελέσματα τα είδαμε. 

Ειδικά στο Κατσιμίδι, η δασική έκταση που περιβάλει το χώρο που είναι αποθηκευμένοι οι πύραυλοι, ο κίνδυνος να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα,δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρός. Οι κάτοικοι της περιοχής,που σε μεγάλο ποσοστό ζούσαν στην άγνοια,ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις απαιτώντας την απομάκρυνση των πυραύλων από τη περιοχή. Όμως η οριστική λύση είναι μόνο η καταστροφή τους.

Το Onalert,επικοινώνησε και με αξιωματικό που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ο οποίος “κατέρριψε” υπερβολές που ακούστηκαν αλλά και έκρουσε όσο πιο δυνατά μπορούσε τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με όσα είπε στο Onalert :

 • “Οσον αφορά τα πυρηνικά -γιατί κάποιοι έφθασαν μέχρι εκεί- αυτά έχουν σχέση με τις κεφαλές και το θέμα έχει λήξει εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αυτές φυλάσσονταν στον Αραξο”.

  •”Σχετικά με τα χρόνια λειτουργίας του συστήματος οσο αυτό ήταν σε λειτουργια είχαμε τις προβλεπόμενες επιθεωρήσεις από το προσωπικό της ΠΑ και  την NAMSA, καθώς και εκτέλεση βολών για πιστοποίηση στο πεδίο.

Πλέον δεν γίνεται καμμία και υπάρχει ορατός κίνδυνος λόγω του ότι τα εκρηκτικα αδρανοποιούνται με το χρόνο. Σημειωνεται ότι και το καύσιμο είναι σε στερεά κατάσταση και ελοχεύει και για αυτό ο ίδιος κίνδυνος”.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου